Selecteer een pagina

Zie je wel, ze moeten me niet!’

Ze komt net terug van het schoolplein waar ze haar dochters heeft gebracht. Ze slikt hevig om de tranen tegen te houden, die net over het randje dreigen te rollen. Vanochtend was ze vol goede moed naar school gewandeld en had zich voorgenomen deze keer wel gezellig te kletsen met wat andere moeders op het schoolplein. Ze had er zo’n behoefte aan om wat contacten op te doen in dit nieuwe dorp. 

Maar zodra ze het groepje zag staan, ze even haar kant op keken en ze iemand hard hoorde lachen, was ze snel met haar hoofd naar beneden doorgelopen. ‘Ze hebben het over mij’, ‘ik ben niet leuk genoeg’, ‘ze vinden me gek’, ‘niemand wil met mij praten’, ‘ik doe er niet toe’ waren gedachten die door haar heen schoten. 

‘Waarom heb ik ook déze stomme kleren aangetrokken vanmorgen, waarom lach ik ook altijd zo stom, waarom ben ik niet gewoon leuker, knapper, slanker!’

Ze WEET het wel, maar het VOELT zo anders

Waarom overkwamen dit soort situaties haar nu altijd? Ze kon best BEDENKEN dat ze vast om iets anders lachten, dat het niet over haar ging, maar zo VOELDE het niet. Waarom was die drempel steeds zo groot om die stap te maken? Waarom voelde ze zich steeds anders dan die anderen… en bleef ze alleen!?

Veel vrouwen worstelen met een negatief zelfbeeld of zelfafwijzing

Dit gebeurt vaker dan je denkt! Veel vrouwen worstelen met een negatief zelfbeeld. Met als gevolg dat ze kritisch zijn op zichzelf, dat ze negatieve dingen zeggen over zichzelf of tegen zichzelf, denken dat anderen beter zijn, dat ze geen complimenten kunnen aannemen en dat ze hun successen toeschrijven aan puur geluk. Ze focussen vaak op het negatieve, wat weer zorgt dat dit proces van zelfafwijzing zich versterkt. Waardoor ze zich verdrietig, angstig, depressief, beschaamd of boos voelen. Het is echt een negatieve spiraal.

Zelfhulp en trainingen

Ze proberen vanalles om zelf die lage eigenwaarde te verbeteren. Zelfhulpboeken gaan als warme broodjes over de (online) toonbank en online cursussen en trainingen zijn niet aan te slepen. Ook therapieën en psychologen worden druk bezocht. 

Niet geschikt voor het vrouwenbrein

Vaak helpt het wel even, maar ze vallen ook maar al te vaak weer terug in die oude patronen. Dat komt omdat veel methodes die toegepast en beschreven worden, minder geschikt zijn voor het vrouwenbrein. Ons brein heeft veel meer verbindingen tussen de linker en de rechter hersenhelft dan die van mannen en een groter limbisch systeem (ons emotionele controlecentrum), waardoor we veel meer dingen aan elkaar koppelen en emoties aan gebeurtenissen verbinden. Daar zijn veel van de methodes die voor en door mannen gemaakt zijn niet op ingericht.

Hormonen, hormonen

En dan hebben we ook nog eens die hormonen, die alles elke dag anders maken en laten voelen; waar we een deel van de maand heel open en sociaal kunnen zijn, kruipen we een ander deel van de maand het liefst onder een dekentje op de bank.

Affirmaties dan maar?

Een laag zelfbeeld los je niet op met regelmatig een affirmatie naar je spiegelbeeld roepen: ‘ik hou van jou, je bent goed zoals je bent’. We hebben het allemaal wel eens geprobeerd, of niet? 😉. Je lost het ook niet op met het maken van plannen en lijstjes, om het morgen écht anders te gaan doen.

Wat kun je doen?

Wat kun je wel doen daar, op dat moment, als je je afgewezen of niet interessant genoeg of uitgelachen voelt? 

Stel jezelf eens deze vragen: ‘Is het waar?’ ‘Kan ik zeker weten dat het waar is?’ En dan vervolgens: ‘Wie zou ik zijn en wat zou ik doen, als ik dit nu niet zou KUNNEN denken of geloven?’

Dus, in ons voorbeeld hierboven, waar je het gevoel hebt dat ze om jou lachen, vraag je 

‘Is het waar?’  Nou ja, zou kunnen!

Kun je zeker weten dat het waar is? Nee, ze kunnen ook om iets anders lachen, een leuke mop of een verhaal of zoiets.

Wie zou je zijn/wat zou je doen als je dit niet zou KUNNEN geloven of denken? Dan zou ik iemand zijn die waarschijnlijk gewoon op zo’n groepje afstapt…

Echt oplossen

Dit kan je helpen, op de KORTE TERMIJN, om ander gedrag te laten zien, waardoor je andere resultaten krijgt maar… Het raakt niet de kern van die diepe overtuiging, het negatieve zelfbeeld en die zelfafwijzing.

Daarom hou ik zo van Creatrix®, want het maakt niet uit hoe diep dit gevoel of deze overtuiging zit, ik zie keer op keer bij de mooie vrouwen met wie ik mag werken dat het werkt, dat die overtuigingen opgelost worden, waardoor ze vrij zijn om zich goed te voelen over zichzelf. Snel, zonder pijn en vaak zelfs met veel humor, lossen al die overtuigingen op.

Ben jij klaar om het leven eens van die ANDERE kant te bekijken; vrij, liefdevol voor jezelf en zelfverzekerd, zodat je het leven zelf kunt creëren zoals jij dat het liefste hebt? Geef een gil, ik ben er klaar voor om je te begeleiden als jij dat bent.

Lieve groet, Petra

Ja, ik meld me aan voor de InspiraTEA op zaterdag 23 oktober

Vul hieronder je naam en emailadres in en ik stuur je alle nodige informatie toe voor een inspirerende en lekkere middag!

Dank je voor je aanmelding. Je ontvangt de bevestiging in je mailbox