Selecteer een pagina

Meer en meer kom ik er achter dat het in je leven heel belangrijk is, dat je doet waar je blij van wordt. Dat je doet waar je plezier aan beleeft.

Zoveel moetens

Voor een deel heb ik dat altijd wel nagestreefd, maar vaak heb ik alle moetens voor laten gaan. En ook alle wensen en eisen van ‘anderen’. Zelfs als die niet uitgesproken waren, maar wel ‘aanwezig’. Die signalen pikte ik dan (bewust of onbewust) op.

Lief zijn voor anderen. Rekening houden met anderen. Dat is wat ik altijd heb geleerd…

Met als gevolg, dat er weinig tijd overblijft voor geniet- momentjes. 

Jezelf (geen) tijd gunnen om te genieten

In mijn geval resulteerde dat in snoepmomenten. Eetbuien soms zelfs. Omdat dat wél een moment was dat ik mezelf tijd gunde om te genieten. Maar dan wel stiekem, natuurlijk. Dus ‘gunde’ ik mezelf zelfs dat niet echt!

De laatste jaren ben ik op zoek gegaan naar een ándere manier dan eeuwig en altijd diëten. Dat zorgt ervoor dat is steeds beter leer intuïtief te eten. En dat houdt veel meer in dan alleen maar voelen en eten waar je zin in hebt. Het houdt ook in dat je überhaupt moet leren voelen. Best een dingetje… bewust zijn van wat ik voel. Herken je dat?

Jezelf accepteren

Het laatste jaar, eigenlijk sinds mijn Creatrix-avontuur startte, merk ik dat er verandering komt. Accepteer ik mezelf. Accepteer ik mijn lichaam zoals ze is. Ben ik dankbaar voor wat ik kan en doe met mijn lichaam. Heb ik mijn overtuigingen en gedachten over mezelf kunnen transformeren.

Ik leerde daarnaast (door veel over voedselvrijheid te lezen en te leren), dat mijn lichaam een instrument is, en niet een ornament. Hoewel de dieetcultuur ons vaak anders doet geloven…

Met als gevolg dat ik nu, hoewel zwaarder dan ooit, gewoon kan genieten. Van eten, van leven, van leuke dingen doen. 

Het doet me pijn als ik mensen hoor zeggen dat ze af moeten vallen zodat ze daarná van zichzelf kunnen leren houden en zelfverzekerd kunnen zijn.

‘Nee’, wil ik dan wel schreeuwen, ‘het werkt andersom!’ Als je nu niet van jezelf houdt, doe je dat ook niet met 5, 10 of 30 kilo minder. 

Straks, als…

Datzelfde geldt trouwens voor alle ‘straksen’ die we hebben; straks als ik meer geld heb, straks als ik een leuk huis heb, straks als ik een leuke partner heb, straks als ik succesvol ben…

Het vraagt wat anders. Het vraagt van je om je perspectief te wisselen. Van ‘straks als’ naar ‘wat kan ik nu doen’. Het vraagt je om te leren nu, op dit moment, blij te zijn met jezelf. Maar ook met je geld, je huis, je partner, je succes.

Genietmomenten te zoeken in elke dag. Niet straks als alles perfect is.

Mijn nieuwste genietmoment is portretschilderen. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Toch gewoon begonnen en nu een beetje verslaafd. Zolang ik het leuk vind, doe ik het. Misschien is er volgende week iets anders waarvan ik ‘flow’ ervaar, en dan doe ik dat dan! Ik gun mezelf nu tijd om te genieten, en merk dat dan alles in mijn leven makkelijker en soepeler loopt. 🙏

Waar geniet jij van? Gun je jezelf daar dan ook de tijd voor?

Herken je jezelf in het aanpassen, het lief moeten zijn voor anderen, het perfectionistisch zijn, en heb je al vaak geprobeerd daar iets aan te doen, maar is het nooit blijvend? Wil je graag meer weten over het veranderen van die overtuigingen en die kritische gedachten over jezelf? Stuur me dan een berichtje, ik vertel je graag wat er mogelijk is voor jou om hier blijvend iets aan te doen!

Ja, ik meld me aan voor de InspiraTEA op zaterdag 23 oktober

Vul hieronder je naam en emailadres in en ik stuur je alle nodige informatie toe voor een inspirerende en lekkere middag!

Dank je voor je aanmelding. Je ontvangt de bevestiging in je mailbox