Selecteer een pagina

Wat heb ik de afgelopen jaren in kringetjes gelopen. Ik snapte mezelf op een gegeven moment niet meer. Waar was ik toch mee bezig? 

Te heet onder mijn voeten

Nadat ik met mijn catering- en taartenbedrijf was gestopt wilde ik zo graag weer verder als ondernemer. Begon vol goede moed als hypnotherapeut want ik wilde echt een bijdrage kunnen leveren. Prachtige processen maakte ik mee met de prachtige vrouwen die bij me kwamen. En toen het een beetje begon te lopen werd het me te heet onder mijn voeten en draaide ik het de nek om. 

Mezelf verstoppen?

Ik voelde toch meer voor marketing, hield ik mezelf voor. Misschien moest ik daar iets mee beginnen. Vol van nieuwe energie slingerde ik een nieuw bedrijf de wereld in. In marketing, want daar had ik in de afgelopen jaren heel veel over geleerd en daar had ik echt lol in. Ook daarin had ik best snel klanten en was er druk mee. Ik had er plezier in. Maar het leverde ook heel veel spanning en stress op, onbewust. Omdat het me hier ook weer te heet onder m’n voeten werd. Ik verstopte me, liet niks meer van me horen op social media. Terwijl dat nota bene was wat ik mijn klanten steeds voorhield om wel te doen!

Ik stond mijn succes en geluk in de weg

Ik realiseerde me dat ik bang was om nog meer klanten aan te trekken! Ik snapte er niks van? Wat bezielde me nou toch? Wilde ik dan geen succes? Want ik stond duidelijk mijn eigen succes in de weg. En daar voelde ik me heel ongelukkig bij.

Angst en belemmerende overtuigingen

Nu weet ik heel duidelijk wat er aan de hand was: ik was bang voor succes! Heel gek, want een miljoenenbedrijf had ik nog lang niet 😉.

Niet waard om van gehouden te worden…

Tijdens mijn eigen Creatrix®-proces ontdekte ik dat ik bang was voor succes, want als ik heel succesvol was, dan zou ik dat vol moeten houden. Dan zou ik dat wáár moeten BLIJVEN maken. Want als ik dat niet zou doen, dan zou ik een mislukkeling zijn. En als ik mislukte, ZOU IK HET NIET WAARD ZIJN OM VAN GEHOUDEN TE WORDEN. Dáár zat de belemmering!

Pffff. Zie je hoe gek onze gedachten ons (onbewust) kunnen maken?

Niet meer bang

En nu… is die angst weg. Ik VOEL dat ik het waard ben om van gehouden te worden, of ik heel succesvol ben of helemaal niet. Dat heeft er namelijk niks mee te maken! En dat geeft vrijheid. Om te doen wat ik leuk vind, wat goed voelt voor mij.

(En trouwens, vroeger zou ik dit verhaal natuurlijk niet hebben gedeeld. Want dat is kwetsbaar. Wat zouden ze wel niet van me denken? Nu ben ik ook daar niet meer bang voor, niet meer bang om afgewezen te worden. Als dit verhaal iemand kan helpen, dan deel ik het graag. Want als IK die gedachten en overtuigingen heb, is er vast nog wel iemand die dit herkent 😉

Interessant? Volg je al me op Facebook?

Ja, ik meld me aan voor de InspiraTEA op zaterdag 23 oktober

Vul hieronder je naam en emailadres in en ik stuur je alle nodige informatie toe voor een inspirerende en lekkere middag!

Dank je voor je aanmelding. Je ontvangt de bevestiging in je mailbox