Selecteer een pagina

‘Ik weet het niet, hoor’ zegt Sandra. ‘Ik blijf maar twijfelen. Zal ik nou gaan voor een eigen bedrijf? Ik droom er al van sinds Thomas geboren werd. En hij gaat binnenkort al naar school! Ik weet best dat ik het kan. Kennis genoeg. Ervaring ook. maar ben ik wel goed genoeg? Durf ik wel? En moet ik dan meteen mijn baan opzeggen? Of zal ik die er eerst bijhouden en het wat langzamer opbouwen? Lastig hoor!’

Altijd maar twijfelen.

Als je altijd twijfelt over wat je moet kiezen, of twijfelt aan jezelf, wat gebeurt er dan? Het legt je lam. Het zorgt ervoor dat je niet in actie komt. 

Wat is daar het voordeel van dan? Want rationeel gezien is het heel logisch om gewoon iets te kiezen en ervoor te gaan.

Twijfelen zorgt ervoor dat je geen knopen HOEFT door te hakken. Want je twijfelt nog, immers… Dan kun je dus ook niet de ‘foute’ beslissing nemen. Wat levert dat op? Dan kan niemand zeggen of zien dat je hebt gefaald. En dus kan niemand je afwijzen. Het houdt je dus ‘veilig’. 

Wat kost het steeds twijfelen je?

Maar wat als je geen keuze maakt en blijft twijfelen? En dus blijft uitstellen te doen wat je eigenlijk graag zou willen? Te doen wat er diep in je hart leeft. Jouw diepste wens. Jouw ‘waarom’ in dit leven. Wat KOST je dat?

Laten we een kleine oefening doen;

Stel je even voor; je stapt in een tijdmachine en ergens, misschien over vele jaren, misschien wel heel dichtbij, stap je uit op de laatste dag van je leven. Je ligt op je sterfbed en kijkt terug op dat leven. Wat heeft het twijfelen en NIET-doen je gebracht? Kijk je tevreden terug op je leven? Heb je gedaan wat je wilde? Of ben je door de keuzes die vóór je gemaakt zijn beland in een leven dat je eigenlijk niet wilde?

Pak pen en papier en duik eens echt in dat gevoel. Stel het je helemaal voor hoe dat voelt, daar in je bed op de laatste dag van je leven. Zet de punt van je pen op papier en schrijf op: ‘als ik het over mocht doen dan…’ en laat zonder nadenken uit je pen vloeien wat er uit wil komen. Welk leven had je het liefste willen leven? Welke impact had je graag willen hebben? Op de mensen die je lief zijn? Op de wereld? Wat had je willen doen / laten zien / creëren / beleven? Schrijf zeker 5 minuten door tot er niets meer komt.

Gelukkig! Je krijgt nog een kans! Je mag terug in die tijdmachine naar vandaag! Je hebt de rest van je leven nog voor je. Wat ga je doen? Hoe ga je dat aanpakken? Wat zit je nog in de weg om het te gaan DOEN? Zijn er overtuigingen of gedachtes die maken dat je nog niet durft te doen wat je het allerliefste wilt? Schrijf ook dit weer op zonder je pen van het papier te halen.

Hoe zou het zijn als je die overtuigingen niet meer zou voelen? Hoe zou het zijn om dat leven waar je van droomt te leven? Hoe zou het zijn als je wel een eerste stapje zou zetten vandaag? Wat ga jij DOEN vandaag?

Heb je het idee dat je daar wat hulp bij kunt gebruiken? Laat het me weten.

Ja, ik meld me aan voor de InspiraTEA op zaterdag 23 oktober

Vul hieronder je naam en emailadres in en ik stuur je alle nodige informatie toe voor een inspirerende en lekkere middag!

Dank je voor je aanmelding. Je ontvangt de bevestiging in je mailbox